• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
 Karabük Üniversitesi

 Beceri- Koordinasyon

İstasyon 1: Öne Takla Eller minder üzerine yerleştirilip beden ayaklarla ittirilerek, sırt mindere temas edecek şekilde ayaklar hızla karna çekilerek öne takla tamamlanır.

 İhlaller/Açıklamalar:

· Öne taklada vücudun herhangi bir bölgesinin minderin sağından ve/veya solundan dışına taşması veya çıkması halinde adayın hareketi tekrar etmesi istenir.

 · Öne taklada eller ve sırt bölgesi mutlaka mindere temas etmelidir. Aksi taktirde adayın hareketi tekrar etmesi istenir.

 İstasyon 2: Tam Burgu İşaretli alan içerisinde ayak uçları karşıyı gösterecek şekilde 360 derece tam burgu yaparak ayaklar ilk pozisyona gelecek şekilde hareket tamamlanır.

 İhlaller/Açıklamalar:

· Burgu sağdan veya soldan dönerek yapılabilir.

· Adayın ayaklarından birisi ya da her ikisi birden işaretli alanın dışına çıkarsa hareket tekrar edilir.

İstasyon 3: Slalom Aday, çapraz olarak yerleştirilmiş 6 slalom çubuğunun etrafından sırayla slalom yaparak ilerler ve istasyonu tamamlar. 7

 İhlaller/Açıklamalar:

 · Eğer herhangi bir slalom çubuğu atlanırsa ve/veya sırayla geçilmezse aday hatayı yaptığı noktaya döndürülür ve hatayı düzeltecek şekilde koşuyu yaparak hatayı yaptığı yerden parkura devameder.

· Eğer slalom çubuklarının yeri değişirse, bütünlüğü bozulursa ve/veya devrilirse, aday devrilen slalomu düzelterek parkura hatayı yaptığı yerden devameder.

 İstasyon 4: Engel Üzerinden Sağlık Topu Atıp - Tutma Aday yerdeki kasada bulunan sağlık topunu alarak topu iki defa bu istasyon için hazırlanmış yüksekliği Kadın adaylar için 250, erkek adaylar için 350 cm olan engelin üstünden (üst direğin üstünden) geçirerek tutar, 2 tekrardan sonra sağlık topunu kasaya bırakır ve diğer istasyona geçer.

 İhlaller/Açıklamalar:

 · Aday Sağlık topunu çift ya da tek elle atabilir

 · Aday harakete istediği yönden başlayabilir

 · Aday sağlık topunu her defasında engelin üstünden (üst direğin üstünden) geçirmek zorundadır.

 · Aday topu düşürdüğünde yerden alır ve harekete kaldığı yerden devam eder.

· Haraketi tamamladıktan sonra mutlaka sağlık topu tekrar kasanın içine bırakılmalıdır. Eğer top kasanın dışına çıkarsa aday topu alarak tekrar kasanın içine koyar.

· Haraketi iki tekrar şeklinde tamamlamadıkça aday bir sonraki istasyona geçemez.

İstasyon 5: Duvara Top Atıp - Tutma Aday kasanın içinde bulunan iki adet basketbol topundan birini alır. Daha sonra duvara 2,5 metre mesafede yer alan çizginin gerisinde durarak, duvarda alt sınırı 1,85 metre olan çizginin üstünde herhangi bir yere ardı ardına 3 defa topu atıp tutar. Üçüncü tutuşundan sonra topu kasanın içine koyar ve istasyon tamamlanır.

İhlaller/Açıklamalar:

· Aday topu duvara atarken duvardan 2,5 metre uzaklıkta bulunan yerdeki sınır çizgisine basması ya da geçmesi durumunda ardı ardına 3 tam atıp-tutmayı tekrar etmek zorundadır.

· Aday duvarda alt sınırı 1,85 metre olan çizginin üzerine topu isabet ettiremezse ardı ardına 3 tam atıptutmayı tekrar etmek zorundadır.

· Aday hareketi yaparken topu kaçırırsa, kasada bulunan diğer topu alarak ardı ardına 3 tam atıp-tutmayı tekrar etmek zorundadır. Aday kasadan almış olduğu 2. topu da kaçırırsa, kaçırmış olduğu toplardan birini alarak ardı ardına 3 tam atıp-tutmayı tekrar etmek zorundadır.

· Top atıp-tutma hareketi tamamladıktan sonra mutlaka en son kullanılan top tekrar kasanın içine bırakılmalıdır. Eğer top kasanın dışına çıkarsa aday topu alarak tekrar kasanın içine koyar.

İstasyon 6: Çift Ayakla Çift Yönlü Sıçrama Bank üzerinden yapılan sıçrama ve konmalar çift ayakla olmalıdır. Hakem tarafından sayılan kurallara uygun 10 çift ayak sıçrama ve konma sonrası istasyon tamamlanır.

İhlaller/Açıklamalar:

· Sıçrama ve konma esnasında banka elle temas etmek, oturmak, ayakla basmak ve dayanmak hatalı hareket olarak değerlendirilir ve aday kaldığı yerden devam eder.

· Her sıçrama ve konmadan sonra iki ayak da yere aynı anda temas etmediği takdirde hakem tarafından kurallara uygun oluncaya kadar sayılarak sıçrama ve konma devam ettirilir. Hakem kurallara uygun yapılmayan sıçramaları saymayacaktır. 8

İstasyon 7: Engel Geçme Aday bu istasyonda 1,5 m’lik mesafelerle yerleştirilmiş ve sırasıyla 60, 80, 60 cm yüksekliğindeki engellerden birincisinin üstünden, ikincisinin altından ve üçüncüsünün üstünden istediği gibi geçer ve bitiş çizgisine koşar. Aday bitiş kapısını geçerek testi bitirir.

İhlaller/Açıklamalar:

 

· Eğer engellerin yeri değişirse, devrilirse ve/veya bütünlüğü bozulursa, aday devrilen engelleri düzelterek hareketi baştan tekrar eder.

 


Karabük Üniversitesi
Karabük Üniversitesi
Sınav Tarihi

19 Ağustos 2016

Sınav Sistemi
Karabük Üniversitesi Sınav Kılavuzunu Açıkladı.
Özgeçmiş
Bölümler Kontejan
Beden Eğitimi Bölümü 25 Erkek 20 Bayan 5 Milli
Baraj Puanı
210 Puandır.
Kimler Düşünebilir
Parkuru İyi olup YGS puna normalden fazla olan adaylar düşünebilirler.

BENZER KILAVUZLAR