• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports

Besyo Hazırlık Kurslarında dikkan etmeniz gerekenler?

Popülerliği her geçen yıl artan ve her yıl önemi giderek artan sporun en önemli kurumu olan besyo ve sbf’ler bilindiği üzere özel yetenek sınavı ile almaktadır. Peki bu özel yetenek sınavı nedir.
 

Besyo özel yetenek sınavı nedir?

 
Besyo yani beden eğitimi ve spor yüksekokulları özel yetenek sınavı belirli şartlara dayalıdır. Bu şartlar üniversite üniversite değişmektedir. Fakat genel hatları ile bakacak olursa bütün üniversiteler için değişmeyen tek şey ‘’TYT’’ sınavdır. Üniversiteler kendi yapılarına göre ve arayışta olduğu öğrenci potansiyeline göre TYT baraj puanları belirlemektedirler. Bu puanlar genellikle 150 ile 300 puan aralında olmaktadır.
Özel yetenek sınavı tyt’den aldığınız puan yeterli değişkenlik göstermekle birlikte üniversiteler koordinasyon, güç , kuvvet , hız, branş gibi sınavlardan ya bir tanesini yada birden fazlasını kullanarak sınavı tamamlamaktadır. 
 
Özel yetenek sınavı zor mu?
 
Özel yetenek sınavı aslında zor bir sınav değildir. Fakat istikrarlı bir şekilde çalışıp size fiziki yeteneğinize, tyt puanınıza ve sizin puan aralığındaki size en uygun üniversitenin sınavını tespit edip o üniversite sınavına odaklanmanız alakalı bir durumdur. Besyo hazırlık kursları burda aslında bu ise yaramaktadır. Sizleri disiplinli bir şekilde sınava hazırlayıp tercih konusunda sizin kazanabileceğiniz en yakın üniversiteyi belirleyen ve sizin kişilik ve davranışlarınıza göre size en uygun bölümü belirleyip sizin kazanma oranınıza ve size hitap eden bölümü kazanmanıza etki eden kurumdur. Besyo hazırlık kursları 
Besyo hazırlık kursları yukarıda belirttiğimiz gibi çok önemli bir etkisi vardır. Fakat son yıllarda artan fason kurslar bilgisiz antrenörlerden dolayı çok sakıncalı bir sektör haline gelmiştir. Sizlere besyo hazırlık kurslarına gitmeden önce dikkat etmeniz gereken birçok şeyi burada sıralayacağız dikkatle yazımızı okuyunuz.
 

Besyo Hazırlık Kurslarına giderken dikkat etmeniz gereken hususlar nelerdir?

 
Besyo hazırlık kurslarındaki ana etkenlerden bir tanesi kursun kalabalıklık durumudur. Kalabalık bir kurs demek size olan takip ve ilginin az olacağı demektir.
Peki kişi sayısı az bir kurs iyi anlamınamı gelir elbetteki hayır antrenman verimliliği için bur kursun sayısı belirli bir kişi bütünlüğünden oluşmaktadır. İdeal olan burda aslında kursun materyalleri kursun antrenman alanı (salonun genişliği) ve hoca sayısı (burda önemli olan tecrübeli hoca sayısı) bunlar yeterli ise bir kursun %50 oranında kalitesi anlaşılmaktadır. 
Peki diğer %50 yi etkileyen etkenler nelerdir. Onları sıralayacak olursak 
Kursun kazandırma oranı,
Kursun öğrencileri tercih, yönlendirme ve rehberlik alanındaki başarısı 
Kursun resmi bir kurum olması 
Kursun antrenörlerinin sayısının tecrübe ile doğru orantıda olup olmadığı( burada kastedilen 10 tane stajyer antrenörün yerine 2 tane bilgili antrenör olması daha avantajlıdır.)
Arkadaşlar yazımızın sonuna gelirken Türkiye’nin neresinde olursanız olun Besyo hazırlık kurslarına giden arkadaşlara son olarak tavsiyem gerçekten sizleri düşünen işini hakkı ile yapan ve kaliteli kurslara gidin eğer ucuz veya başarı oranı sayısı ile örtüşmeyen kurslara gidecekseniz hiç gitmeyin daha iyi burdan bütün öğrencilere 2019 yılı başarılı bir yıl olmasını temenni ediyorum.