• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
240 BİN BARAJI KALDIRILDI MI?


2017 yılında Besyocuların gündemine giren ‘240 BİN BARAJI’ her geçen gün kafaları karıştırmaya devam ediyor.
Bildiğimiz üzere 2017 yılında Üniversitelerin BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLİĞİ bölümlerine giriş için YÖK tarafından alınan karar ile yürürlüğe giren 240 BİN BARAJI büyük tepki uyandırmış ve bir yıl ertelemeli olarak kaldırılmış YÖK tarafından geri adım atılmıştı.

2018 yılında da yürürlükte olması beklenen bu baraj ; BESYO adayları , BESYO okuyan öğrenciler ve bazı BESYO bölüm profösörlerinin büyük uğraşı sonucunda yine bir yıl ertelemeli olarak kaldırılmıştı.

2019 yılında uygulanacağı bilinen ‘240 BİN BARAJI’ hakkında henüz kesinleşmiş bir bilgi hala bulunamamaktadır. Ocak ayında Yüksek Öğretim Kurumu tarafından yapılacak görüşmeler sonucunda 240 BİN BARAJI hakkında kesin bir sonuca varılması bekleniyor. 240 Bin barajı gelmesi durumunda birçok aday  bu konuda sıkıntı yaşayacaktır. Aynı zamanda birçok üniversitenin Beden eğitimi öğretmenliği bölümüne öğrenci bulması güç hale gelecektir.

 


Önlem olarak düşündüğümüz sistemde  çok basit seçim öncesine kadar diğer sosyal platformdaki arkadaşlarımızın da uyguladığı bir sistemdir. Hem ailelerinizin hem de çevrenizdeki arkadaşlarınızdan destek alarak  sikayette bulunabilirsiniz.


Besyo camiası olarak bu sistemi mevcut dönemlerde uygulanamayacağı ve bu sistem için ülkede TYT sınavlarına hazırlanan adayların Besyo bölümü düşünen adayların bu sıralamaya girmesinin güç olacağını kendi ifadeleriniz ile  belirttiğimiz linklere girerek sizlerde destekleyebilirsiniz.

Başbakanlık: https://www.bimer.gov.tr/                    

Cumhurbaşkanlığı : https://www.turkiye.gov.tr/cumhurbaskanina-yazin

 

Bu linkleri kullanarak sesimizi duyurabileceğimizi düşünüyoruz. Besyo Bilgiler Her Zaman Besyo düşünen ve Besyo Bölümlerinde okuyan Besyocuların yanında.