• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports

Yatay Geçiş Nedir?

Yatay geçiş bulunduğunuz üniversite ya da farklı bir üniversitenin bulunduğunuz bölümüne veya farklı bir bölüme geçme istediğidir. Evet yanlış duymadınız bulunduğunuz üniversiteyi veya bölümünüzü beğenmiyorsanız üniversiteler arası veya üniversitenizde şartların uygun  olduğu bölüme veya üniversiteye geçebilirsiniz.

Besyo’da Yatay Geçiş Şartları Nelerdir ?

Yatay geçisin ilk şartı genel ortalamanızdır. Genel ortalamanız 4 üzerinden 3’ün üzerinde olması gerekir.Fakat bazı durumlarda üniversiteler kendi kurallarında değişiklik yapabilir.

Okula girdiğiniz yılki YGS ve TYT puan türünüzün bulunması (örneğin;Tm1 puanı ile girdiniz fakat mf1'den alıyorsa gitmek istediğiniz üniversite sizinde girdiğiniz yılda mf1 puanınızın hesaplanmış olması gerekir.)

Başvurular yaz döneminde yapılır genellikle  ve her üniversite kendi web sitesinde yayınlar.

Okuduğunuz bölüm süresince yalnızca 2 defa başvuru hakkınız bulunur.

Bir okulun bölümü kontenjanının yalnızca en fazla %10’nu kadar öğrenci alır her sene

Okulda herhangi bir durumdan ceza almış iseniz başvuru yapamazsınız. (Örneğin; Kopya çekmek v.b.)

Okulunu donduran arkadaşlar başvuru hakkını yitirmezler. Başvuru yapabilirsiniz.

Arkadaşlar bu yazdıklarımız genel olarak kurallardır.Her üniversite ekstra kurallar belirleyebilir.Bunları öğrenmenizin en kolay yolu üniversiteler her sene  senenin sonunda kendi web sitelerinden kendi şartlarını yayınlarlar. Eğer okul değiştirmek veya bölüm değiştirmek istiyorsanız gitmek istediğiniz okulu takip ediniz.